You are currently viewing Http Error های رایج

Http Error های رایج

به عنوان یک توسعه دهنده ، قطعا با Http Error ها آشنا هستین. هرکدوم از این خطاها معنا و مفهوم خاصی برای مرورگر و کاربر ها دارن.

شما میتونین با مراجعه به این لینک با http status ها ، دسته بندی اونها و مفاهیم هر کدوم با جزئیات کامل آشنا بشین.

تو این مطلب 5 تا از خطاهای رایج رو باهم بررسی میکنیم.

1. Http Error 400 (Bad Request)

مفهوم این خطا این هست که ساختار درخواست کاربر اشتباه هست و مشکلاتی توش هست. برای مثال ما یک فرم داریم که کاربر بایستی نام و نام خانوادگیش رو وارد کنه.

کاربر بدون ثبت نام خانوادگی و تنها با وارد کردن نام ، فرم رو ثبت میکنه ، و بدلیل فقدان نام خانوادگی در داده های ارسالی ، سمت backend خطای 400 بر میگردونه

http-error-400-bad-request

2. Http Error 401 (Unauthorized)

قطعا به عنوان یک توسعه دهنده، سایتی رو طراحی کردین که پنلی برای کاربر در نظر گرفته شده و کاربر با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور به پنل دسترسی پیدا میکنه .

در واقع با ارائه نام کاربری و کلمه عبور صحیح ، کاربر از طرف سیستم authenticate میشه . در صورتی که کاربر بخواد بدون ارائه crendential معتبر به این بخش ها دسترسی پیدا کنه ، سرور بایستی خطای 401 برگردونه.

http-error-400-unauthorized

3. Http Error 403 (Forbidden)

این خطا برای زمانی هست که کاربر credential معتبر ارائه کرده و وارد سیستم شده. اما میخواد به بخشی از سیستم دسترسی پیدا کنه که permission یا اجازه دسترسی نداره.

برای مثال ، کاربر لاگین کرده و به پنل کاربریش دسترسی داره . اما وقتی قصد دسترسی به پنل مدیریت رو داشته باشه، چون permission های لازم رو نداره ، بایستی خطای 403 از سمت سرور برگرده .

http-error-403-forbidden

4. Http Error 404 (Not Found)

قطعا این خطا رو بارهای بار در سایت های مختلف دیدین. کاربر درخواست دسترسی به صفحه / منبعی رو در سایتتون داره که اصلا وجود نداره.

تو این حالت ، سرور بایستی خطای 404 رو برگردونه که هم برای مرورگر و هم کاربر مشخص باشه که محتوای درخواستی وجود نداره .

http-error-404-notfound

5. Http Error 500 (Internal Server Error)

این خطا به مرورگر و کاربر نشون میده که در انجام عملیات درخواستی ، مشکلی ایجاد شده که از سمت سرور هست . برای مثال در هنگام ثبت اطلاعات در دیتابیس خطایی رخ داده ، یا سیستم در زمان ارسال SMS بدلیل در دسترس نبودن ارائه دهنده ی سرویس SMS به خطا خورده .

دقت کنین خطاهای این چنینی بایستی با جزئیات در سمت سرور لاگ بشن و صرفا یک پیام با مضنون “با عرض پوزش خطایی در سیستم رخ داده است” کاربر رو از وقوع خطا مطلع کنین.

دیدگاهتان را بنویسید